INFO FÖR DVD & BD ÅTERFÖRSÄLJARE, KLICKA HÄR

INFO FÖR BIOGRAFÄGARE, KLICKA HÄR


GLIMMER FILM AB
är ett filmproduktionsbolag med målet att göra film som är både visuell, dramatisk och autentisk med historier som lever vidare hos publiken. GLIMMER FILM samarbetar kontinuerligt med andra filmskapare som delar vår vision och glädje i filmskapandets process. GLIMMER FILM har visat filmer på en mängd olika filmfestivaler både nationellt och internationellt. Filmen ”Badvakten” visades på TV1000 i de nordiska länderna och kortfilmen ”Skönheten” köptes för TV-visning på både TV4 och SVT. 


Långfilmen ”JOHN HRON” Har visats utomlands på filmfestivaler och vinnit flera priser. Official competition på Montreal World Film Festival. Pris för bästa film, bästa, regi och bästa manus på International Independent Film Award och pris för bästa film på European Independent Film Award. ”John Hron” hade svensk premiär 2016 då filmen visades på totalt 74 biografer över landet. ”JOHN HRON” blev också den mest sedda svenska biofilmen sommaren 2016.

Alla människors lika värde oavsett kön, etnicitet och klasstillhörighet har alltid varit en viktig värdegrund för GLIMMER FILM. I våra filmer strävar vi därför alltid efter att förmedla en känsla av medmänsklighet. GLIMMER FILM grundades år 2007 av filmregissören Jon Pettersson.

GLIMMER FILM DISTRIBUTION AB startades 2016 och har som mål att distribuera kritikerrosade och publika långfilmer internationellt. Företaget arbetar mot biografer och dvd samt gör textning till film för bio och dvd på valfritt språk.

inspelning

MANUS

Vi tar gärna emot CV och manus för kort och novellfilm. När det gäller manus för långfilm, skicka gärna synopsis först. Bifoga kontaktuppgifter och sänd till.
mail_LITEN

TEAM OCH CASTING

Anmäla ditt intresse att var med i kommande filmer bakom kameran via mail. Är du intresserad av att vara framför kameran. Sänd då mail med CV med fotografi. Skriv SKÅDESPELARE  eller STATIST  i ämnesraden.
mail_LITEN

 

BESTÄLL FÖRELÄSNINGA OM FILM

Föreläsningar om Filmskapande, Dramaturgi, Regi & Manus. Läs mer:
FÖRELÄSNING OM FILM
 

Kunder och samarbeten:


GLIMMER FILM kunder och sammarbeten WEB

Strop Digital Studio logotyp Rockhouse logotyp Shock logotyp Glimmer Film logotyp
House of Ports logotyp Guldfynd logotyp