BESTÄLL FÖRELÄSNINGA OM FILM

inspelning

Föreläsningar hålls av filmregissören Jon Pettersson. Jon har gedigen utbildning i filmregi från Filmhögskolan, Göteborgs Universitet. Jon har även arbetet flera år som filmlärare och föreläsare. Jon regisserade filmen John Hron som blev sommarens mest sedda svenska biofilm. Jon skrev även manus, producerade och distribuerade filmen och har på det viset en mycket ovanlig och övergripande bild av filmbranchen som annars är mycket uppdelad där dvd distibutören inte känner till biodistributon och vise versa. Föreläsningar går att beställa i olika kategorier och längder som även kan anpassas till innehåll och längd vid behov.
KOSTNAD 5500 kr ex. moms


DRAMATURGI 2 H 
Vad är drama och dramaturgi, vad behövs för att vi ska kunna förmedla våra historier så att publiken blir engagerad av dem. Den mest använda dramaturgiska modellen presenteras och förklarar med filmexempel. Hur skapas framåtrörelse och hur reagerar vi olika på tvivel och dilemman. Skillnaden mellan händelser och känslor och betydelsen av identifikation. Hur uppnår man idetifikation och varför är det så viktigt. 

FILMSKAPANDE FRÅN AX TILL LIMPA 2 H
Hur gör man film på en liten budget, vad är viktigt att tänka på? Vilka fallgropar finns och vilka är fördelarna. Hur ser processen ut?
Steg för steg får vi följa med på Jon berättelse om hur han lyckades ro i land ett nollbudget projekt som vanligtvis hade kostat 20miljoner. 

REGI 2 H
Vad innebär det att vara konstnärlig ledare, vad innebär det att vara arbetsledare, hur fungerar dessa roller tillsammans?  Regivision, Improvisation, olika regimetoder och skådespelarmetoder, personregi, vart går gränserna mellan olika personers arbetsområden. Hitta din röst, hitta din historia, hitta din publik.

MANUS  2 H
Vad är synosis, treatmen, manus, logline och pitch, när ska man använda sig av de olika. Vad skiljer de åt och i vilken ordning skrivs dem och vad är fördelar och nackdelar med att skriva dessa i olika ordningar. Verktyg för att hitta vad ens historia handlar om och tips på hur man gör för att berättelsen ska pressiceras och vässas till. Hur skriver man en levande dialog?

mail_LITEN
FILMFÖRELÄSNING

Strop Digital Studio logotyp Rockhouse logotyp Shock logotyp Glimmer Film logotyp
House of Ports logotyp Guldfynd logotyp